Wandelroutes


 1. Waarom?
  1. Door de bomen
  2. Door de schoonheid der natuur
 2. Informatie
  1. (NKBV) Ned. Klim- en Bergsport Vereniging
 3. (KWbN) Wandel.NL
  1. (DAV) Deutsche Alpenverein
  2. (DAV) Sektion-Detmold
  3. Alpenvereinaktiv
  4. Teutoburgerwoud
  5. WWF-NL Natuurfonds
  6. Suriname natuur
 4. Wandelen?
  1. Wat verstaat men onder wandelen?
  2. Hoe bereid de wandelaar zich voor?
  3. YouTube video’s met informatie.
  4. Cursussen – voor starters en profs
 5. Zie Webadressen-lijst
 6. Wandel nieuws RSS-feed
 7. Deze webpage wordt periodiek van updates voorzien

Waarom?

Meine YouTube playlist

Door de bomen

Bos (bomen, planten, water). Daar waar de één door de bomen het bos niet meer ziet, lukt het de ander om weer in balans met zichzelf te komen. Wandelen in de natuur is telkens weer ontdekken en het avontuur beleven. Leerrijk vind ik die verhalen over de verborgenheden in het bos. En na zo een wandeling kom ik veel meer te weten, door naar het onderwerp in relatie tot mijn ervaring te grasduinen op diverse websites van mensen met dezelfde interesse. Zelf ben ik lid van een wandel- en klimvereniging. Er zijn diverse cursussen te volgen. Op deze website en op YouTube deel ik informatie. Odi! HellenJGill

Door de schoonheid der natuur

Groen! Wandelen in de natuur. Bos en groen in beeld. Wandelingen en het ontdekken der verborgenheden in de natuur. “Groen! Wij en het groen in de natuur’.

Groen! Een groenrijke leefomgeving. Groen! Wereldwijd. In de (woon en werk) omgeving. “Groen! Wij en het groen in onze omgeving’

Groen! Kimmedorpers en bomen. Bomen! Overal. Achter de horizon in Kimmedorp en voor de horizon – in de rest van de wereld. By Sjane Abtotz-HellenJGill.

Wij wandelen de wereld rond en delen gaarne onze verhalen en beelden met geïnteresseerden. Wij – deelnemers in deze – zijn vrienden in netwerk- en/of verenigingsverband. Op deze website kunt u onze wandelingen volgen. Periodiek publiceren wij beeldmateriaal, ook van derden.

Informatie

Meine YouTube playlist

Kompass Wanderkarten, Wanderführer, Fahrradführer kunt u online bestellen. Maar er zijn ook lijsten van wandelroutes wereldwijd van andere uitgevers en in de taal door u gewenst. Toeristenbureaus te over voor informatie.

(NKBV) Ned. Klim- en Bergsport Vereniging

De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het hele jaar door, een leven lang. De NKBV geeft vorm aan het verlangen om hoogte te beleven. Samen, op alle niveaus, gedreven en met respect. Voor haar leden wil de NKBV-bergen verzetten.

(KWbN) Wandel.NL

Wandel.nl is een initiatief van Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN). KWbN is de grootste wandelorganisatie van Nederland. Wij geloven dat wandelen bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven. Met wandel.nl willen wij zoveel mogelijk mensen inspireren, motiveren en ondersteunen om in beweging te komen via wandelen.
Wandelen: https://www.wandel.nl/

(DAV) Deutsche Alpenverein

Der Deutsche Alpenverein e.V. (DAV) besteht aus mehr als 350 rechtlich selbstständigen Vereinen, den Sektionen, und einer Stiftung.

(DAV) Sektion-Detmold

Ga voor informatie over Sektion Detmold naar de website.

Alpenvereinaktiv

Service für Mitglieder und Sektionen. Schulungen, Werbeplakate für die Kletterhalle, Inserate für die Sektionszeitschriften oder Jahresprogramme und vieles mehr. AV-Mitglieder, Funktionäre und genauso Mitarbeiter*innen der Sektions-Geschäftsstellen können sich hier über diverse Service-Angebote von Seiten alpenvereinaktiv.com informieren.

Teutoburgerwoud

Er zijn sporen van menselijk gebruik uit de middeleeuwen, en mogelijk uit de prehistorie op teruggevonden.

WWF-NL Natuurfonds

Helaas zijn het zware tijden voor veel bosgebieden. Elke minuut verdwijnen 30 voetbalvelden aan bos, en ontbossing is dan ook de grootste bedreiging voor de bestaande bossen.

Suriname natuur

Suriname telt 11 beschermde natuurreservaten, 1 natuurpark en 4 bijzondere beheersgebieden. Er zijn echter zorgen over handhaving van deze bescherming. Er worden bijvoorbeeld houtkaprechten verleend in deze gebieden en er is weinig controle op de jacht op bijvoorbeeld jaguar.[7]

Wandelen?

Wat verstaat men onder wandelen?

Hoe bereid de wandelaar zich voor?

YouTube video’s met informatie.

Cursussen – voor starters en profs

Zie Webadressen-lijst

Wandel nieuws RSS-feed

Deze webpage wordt periodiek van updates voorzien

%d bloggers liken dit: