Walther Bourne

Stofuniciteit en technologische voorspoed

Wij hebben, door het erkennen van de stofuniciteit van grondstoffen voor voeding, machinerieën, veeteelt, landbouw en alle andere technologische prestaties, een gigantische ontwikkeling laten bestaan.

Wij hebben, door het erkennen van de stofuniciteit van grondstoffen voor voeding, machinerieën, veeteelt, landbouw en alle andere technologische prestaties, een gigantische ontwikkeling laten bestaan.

Stofuniciteit garandeert dat wij de feitelijke scheppingsmogelijkheden van een stof leren kennen, toepassen en ontwikkelen. Niets meer en niets minder. Die zekerheid en geruststelling uit onze technologische geschiedenis geeft de ruimte om datzelfde op gang te brengen voor het effect uit onze mensuniciteit.

Er zijn nog veel feitelijke vermogens verscholen in ons lichaam. Vermogens die wij tot nu toe niet uitdrukkelijk kennen en nodig hadden. We hebben ons er zonder, heel goed kunnen redden.

De tijd, de mogelijkheden en eisen van bestaan veranderen constant en sneller dan we zouden willen. Een ontwikkeling met hetzelfde resultaat als bij stofuniciteit, is nodig om veranderingen aan te kunnen. We zijn dan ook in staat om veranderingen die goed voor iedere mens zijn, te creëren.

Ik zie daarvoor dan de verbinding vanuit de diepe waarden die wij allen uniek, authentiek en fenomenaal hebben. Wij zijn allemaal schatrijk aan mensuniciteit. We hoeven het alleen maar naar boven te halen, te gebruiken en blijvend te ontwikkelen.

Let wel op dat die manier van denken en omgaan met onze diepste natuur, zeer moeilijk en ongebruikelijk is. Dat het niet onmogelijk is, blijkt uit onze ontwikkeling bij het denken en werken vanuit stofuniciteit. De inhoud van een stof bepaalt de waarde en mogelijkheden voor het scheppen van functie, toepassing en ontwikkeling voor gemak, veiligheid en het geluk dat daaruit ontstaat.

Dat geldt ook voor de mensuniciteit van iedereen. Laten we dat dan aanpakken en maken dat we vooruitkomen met zijn allen.

By Walther Bourne 2018

%d bloggers liken dit: