Walther Bourne

Uniciteit boven waarde

Het is de GPS van waar je feitelijk bent en wat je als zodanig doet met je bestaan, leven en vervulling.

Je uniciteit gaat boven je waarde. Het feit van je uniciteit sluit elke vergissing of verdraaiing uit. Je uniciteit zit in het driehoeksverband van bestaan, leven en vervulling. Het is de GPS van waar je feitelijk bent en wat je als zodanig doet met je bestaan, leven en vervulling.

De grootste uitdaging die wij nu hebben, is het leren uniceren. Uniceren is het uitdrukkelijk leren doorgronden en omgaan met onze feitelijke natuur van bestaan, leven en vervulling. De uitdaging is zo immens omdat het perspectief daarvan is, dat we de overtuigingen over menswaarde zullen hebben losgelaten. De omslag van menswaarde naar mensuniciteit zal dan zijn gebeurd.

Die omslag zal ons veel opleveren. We zullen van veel verdraaiingen en vergissingen door menswaarde af zijn. Menswaarde is subjectief door de factoren van ras, geslacht, religie, cultuur en meer. De overeenkomst van uniciteit maakt het ons veel gemakkelijker om objectief in te spelen op onze natuur van bouwen, vernietigen en creëren. We doen dan ook recht aan de evolutionaire staat van onze intelligentie. We zijn al lang geen holbewoners meer en hoeven nu niet meer blijven uitgaan van die reflexen voor bestaan en overleven. We kunnen dan in staat zijn om te vervullen en te blijven groeien.

Uniciteit boven waarde,
by Walther Bourne

%d bloggers liken dit: