Jan Ramkisoen

Jan Ramkisoen at Bondru FM, als programmamaker.

Jan Ramkisoen

Jan Ramkisoen een radioman, heeft in het verleden diverse Radioprogramma’s gemaakt voor en/of in samenwerking met derden/collegae.

Jan Ramkisoen at Bondru FM, als programmamaker.

Heden is hij incidenteel actief. In herinnering is zijn kennis in historie, de samenwerking met FM Radio-Frank Mansro, Mighty Radio-Nadia Felter, Bondru FM-Hellen Gill, and Friends.

Inhoud

 1. Jan Ramkisoen
 2. Inhoud
  1. In Memorie
  2. Als Jan Ramkisoen spreekt
  3. Ver. Ons Suriname 100 jaar
  4. Best friends Hein Eersel – Jan Ramkisoen
  5. Van Jan Ramkisoen voor Hein Eersel
  6. Hein Eersel is overleden
  7. In Memorie Hein Eersel, door Denise Jannah
  8. Over Taalautoriteiten
  9. Minister Marie Levens – Onderwijs
 3. Jan Ramkisoen die radioman
  1. Jan Ramkisoen, Nwe Kerk A’dam 2019
  2. Ingezonden door Jan Ramkisoen
   1. Interview with Dr Sindhutai Sapkal
Dhr Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel - Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022.
Dhr Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel – Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022.

In Memorie

Door Denise Jannah – in gesprek met Jan Ramkisoen om zijn bijzondere vriendschap met Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel
*Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022 https://app.springcast.fm/16117/denise-jannah-music-jan-ramkisoen-vertelt-in-memorie-hein-eersel-1922-2022

Dhr Ralf Weet-Jan Ramkisoen. Made by HellenJGill2021

Jan Ramkisoen is breed maatschappelijk actief. Hij neemt deel aan diverse Interactieve bijeenkomsten (Media en op Locatie). JanR is Opiniemaker en op Literair gebied zijn er weinig thema’s waar hij niet een boek over gelezen heeft. Hij ondersteunt diverse organisaties. Hij ondersteunt als vrijwilliger bij de Boekenstand van Vereniging Ons Suriname, Amsterdam. Foto’s waarop dhr Jan Ramkisoen: https://www.flickr.com/photos/hellenjgill/albums/
Jan Ramkisoen een radioman, heeft in het verleden diverse Radioprogramma’s gemaakt voor en/of in samenwerking met collegae. Heden is hij incidenteel actief. In herinnering is zijn kennis in historie, de samenwerking met FM Radio-Frank Mansro, Mighty Radio-Nadia Felter, Bondru FM-Hellen Gill and Friends. Lees meer over dhr. Jan Ramkisoen: https://hellenjgill.wordpress.com en https://hellengillandfriends.wordpress.com/ of Bondru FM-media podcast: https://app.springcast.fm/podcast/bondru-fm-media

Als Jan Ramkisoen spreekt

Dan luister jij. Hij weet veelal iets meer dan de ander. Er is nauwelijks een titel te noemen, waar hij niet de inhoud van weet. Aan Jan Ramkisoen heb jij een belezen man voor deelname aan paneldiscussies. Natuurlijk bepaalt hij en niemand anders of participeren voor hem opdat moment van waarde zijn zal. Maar als hij participeert, dan weet jij dat hij zich goed heeft voorbereid (inleest, onderzoekt, vergelijkt, concludeert), alvorens aan tafel te schuiven of via de media deel te nemen en nieuws te verspreiden.

Dhr Jan Ramkisoen deelt graag zijn kennis. Men kan dat delen vergelijken met ouders-begeleiders-voogden die vol trots en medeleven voor de ander openstaat, die door zijn medewerking kan schitteren n het zich ontwikkelen. Een natuurtalent-talent, niet te beroert om een leven lang Kennis en Kunde te vergaren en te delen. Deze wandelende bibliotheek is geliefd in menig netwerk, media/debat organisatie (redactie). Er is geen onderwerp, of Jan Ramkisoen weet een daarbij behorende titel van een boek, -film, -krantenknipsel in relatie tot dat onderwerp. Hij is zelf in staat tot ver terug in historie, content te belichten. Men heeft deze heer graag over de vloer om over politiek- en mediazaken te praten. Odi! HellenJGill

Ver. Ons Suriname 100 jaar

Jan Ramkisoen Vereniging Ons Suriname 100 jaar. Dit artikel is van de hand van de Heer Hein Eersel2019.
Jan Ramkisoen Vereniging Ons Suriname 100 jaar. Dit artikel is van de hand van de Heer Hein Eersel2019. Dhr Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel – Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022.

L.S.
Beste Mevrouw Marthelise,

In 1989 heeft uw vader een inleiding gehouden op de eerste boekenbeurs Surinaamse boeken en heeft daarover een artikel toen geschreven, meneer Hein Eersel, Archie Sumter en Jan Ramkisoen staan op de foto. Ninan Esajas, Maritha, Nina Ramkisoen foto 2, Jan, Nina Ramkisoen en Delano Veira foto 3.

Foto 100 jaar V.O.S. 18-1-2019. Burgemeester Femke Halsema spreekt de aanwezigen toe. Zittend op eerste rij, Nina Ramkisoen, Jan en Delano Veira. Gedeeld met de Bondru FM-redactie, door Jan Ramkisoen een vaste waarde voor VerOnsSu.

Best friends
Hein Eersel – Jan Ramkisoen

Dhr Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel - Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022.
Dhr Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel – Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022.

Van Jan Ramkisoen voor Hein Eersel

 • Vaishnav Jana to Lata Mangeshkar xvid. 5.171.672 weergaven 7 apr. 2009 This song is considered to be Mahatma Gandhis favourite bhajan (devotional song). Sung by the nightingale of Indian Music – Lata Mangeshkar https://youtu.be/kIvCtJEispY

Hein Eersel is overleden

Mi sa tan howpu na Yu tapu, mi sa gi Yu grani moro nanga moro. Psalm 71 vers 14. Twee dagen na zijn 100ste verjaardag hebben wij afscheid moeten nemen van onze vader, schoonvader, grootvader en overgrootvader – Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel *Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022.

Wij zijn allen heel dankbaar voor het lange leven dat God hem geschonken heeft.
Op woensdag 15 juni zal er een singi & tori neti zijn aan de Afobakalaan 35 van 19:00 – 22:00 uur. De uitvaart zal met Staatseer plaatsvinden op donderdag 16 juni 2022 in de Heilige Familiekerk, Margrietstraat 4, Zorg & Hoop. Aldus het bericht van overlijden gepubliceerd door de familie van Dhr Hein Eersel. U leest verder via deze link:

In Memorie Hein Eersel, door Denise Jannah

Over Taalautoriteiten

Minister Marie Levens – Onderwijs

Op zijn honderdste verjaardag kondigde minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur de oprichting van het Hein Eersel Instituut aan, dat zich zal richten op de professionele aanpak in het onderwijs van meertaligheid. Zijn gezondheid was toen al een tijdje niet zo goed meer. Twee dagen later, op 11 juni 2022, overleed Hein Eersel.[2] https://nl.wikipedia.org/wiki/Hein_Eersel

Jan Ramkisoen die radioman

Wie in ondernemersland Amsterdam-Paramaribo-overig Internationaal kent deze vriendelijke, rustige en belezen heer van Surinaamse afkomst niet? Hij raakt niet makkelijk door emotie uit balans. Tijdens het debat krijgt men hem niet om. Hij staat voor wat hij zegt, vindt en onderneemt. Een mensen-mens zoals hij zich in het openbaar profileert.

Een begaafde man met een hoge vorm van historisch besef. In discussies zal je hem niet betrappen op polarisatie, gedraai of het uiten van onwaarheden. Foutjes? Wie niet! Of men nou van de coalitie of oppositie is, of men afstamt uit diverse culturen (van kleur) hij geeft op (ongekleurde) correcte wijze, ongezouten zijn mening. Ben je het niet met hem eens???? Uiteindelijk valt toch het kwartje. Het zat hem in heel goed luisteren. Jan Ramkisoen heeft voor diverse radio omroepen programma’s gemaakt (FM-radio, Mighty radio, Bondru FM) en tot heden is hij vaste deelnemer (telefonisch als wel studiogast) bij diverse omroepen van met name SALTO Publieke Omroep Amsterdam/Caribbean FM, als wel landelijk.

Jan Ramkisoen at Bondru FM met zijn studiogasten (Ben Douglas, Roy Kemradj en Henk Hendriks)
Jan Ramkisoen at Bondru FM. Zijn studiogasten Ben Douglas, Roy Kemradj, Henk Hendriks. Fotocrights HellenJGill

Voor FM Radio (Frank Mansro) Mighty Radio (Nadia Felter), Bondru FM (Hellen Gill and Friends). Jan Ramkisoen is regelmatig te horen bij Yamore-ke van de Radio-eigenaar Ramon Poepon: https://ramonpoepon.home.blog/ – Maar ook bij diverse radio omroepen (Tamara-Damsco, MART-radio en Mighty-radio, Aandeelhouderschap) van Caribbean FM: https://www.salto.nl/caribbeanfm/

Jan Ramkisoen, Nwe Kerk A’dam 2019

Jan Ramkisoen heeft in de maand oktober 2019 de tentoonstelling bezocht in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Enkele foto’s crightsJanRamkisoen2019. Tentoonstelling 5 oktober 2019 t/m 2 februari 2020 | ma – zo 10.00u – 17.00u. Vanaf 5 oktober te zien in De Nieuwe Kerk: een veel omvattende tentoonstelling over Suriname. De Grote Suriname-tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag. Lees meer over deze tentoonstelling op de website: https://www.nieuwekerk.nl/

Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam.
Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Foto´s uit de collectie van Jan Ramkisoen.
Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam.
Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam.

Ingezonden door Jan Ramkisoen

Interview with Dr Sindhutai Sapkal

Stree Shakti (“Woman Power”) is a talk show on DD National, hosted by actress Shruti Ulfat. It features female guests and their stories of overcoming adversity. A celebrity joins each week’s guest towards the end of the episode. The first season of the show aired in 2014 and the second season started in 2015.
Dr Sindhutai Sapkal, affectionately known as the “Mother of Orphans”, is an Indian social worker and social activist known particularly for her work in raising orphaned children in India. She was conferred a Doctorate in Literature by the DY Patil Institute of Technology and Research in 2016.

Met dank aan Jan Ramikisoen2019
Stree Sakti: https://www.facebook.com/ShaktiStree/
Het Interview: https://www.youtube.com/watch?v=FbJ2MreHEVg
Lees meer over Dr Sindhutai Sapkal in WikiPedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Sindhutai_Sapkal