Jan Ramkisoen at Bondru FM, als programmamaker.Uitgelicht

Jan Ramkisoen

Jan Ramkisoen is Breed maatschappelijk actief. Hij neemt deel aan diverse Interactieve bijeenkomsten (Media en op Locatie). JanR is Opiniemaker en op Literair gebied zijn er weinig thema’s waar hij niet een boek over gelezen heeft. Hij ondersteunt diverse organisaties. Hij ondersteunt als vrijwilliger bij de Boekenstand van Vereniging Ons Suriname, Amsterdam.
Foto’s JanR: https://www.flickr.com/photos/hellenjgill/albums/
Jan Ramkisoen heeft in het verleden diverse Radio programma’s gemaakt voor; FM Radio (Frank Mansro) Mighty Radio (Nadia Felter), Bondru FM (Hellen Gill and Friends): https://hellengillandfriends.wordpress.com/

Als Jan Ramkisoen spreekt, dan luister jij. Hij weet veelal iets meer dan de ander. Er is nauwelijks een titel te noemen, waar hij niet de inhoud van weet.

Aan Jan Ramkisoen heb jij een belezen man voor deelname aan panel discussies. Natuurlijk bepaalt hij en niemand anders of participeren voor hem opdat moment van waarde zijn zal.

Maar als hij participeert, dan weet jij dat hij zich goed heeft voorbereid (inleest, onderzoekt, vergelijkt, concludeert), alvorens aan tafel te schuiven of via de media deel te nemen en nieuws te verspreiden.

Deze heer deelt graag zijn kennis. Men kan dat delen vergelijken met ouders-begeleiders-voogden die vol trots en medeleven voor de ander openstaat, die door zijn medewerking kan schitteren n het zich ontwikkelen.

Een natuur-talent, niet te beroert om een leven lang Kennis en Kunde te vergaren en te delen. Deze wandelende bibliotheek is geliefd in menig netwerk, media/debat organisatie (redactie).
Er is geen onderwerp, of Jan Ramkisoen weet niet een titel van een boek, -film, -krantenknipsel in relatie tot dat onderwerp. Hij is zelf in staat Men heeft deze heer graag over de vloer om over mediazaken te praten.

Wie in ondernemersland Amsterdam-Paramaribo-overig Internationaal kent deze vriendelijke, rustige en belezen heer van Surinaamse afkomst niet?

Hij raakt niet makkelijk door emotie uit balans. Tijdens het debat krijgt men hem om. Hij staat voor wat hij uitspreekt, vindt en onderneemt.
Een mensen-mens zoals hij zich in het openbaar zich profileert.

Begaafde man met een hoge mate van historisch besef. In discussies zal je hem niet betrappen op polarisatie, gedraai of het uiten van onwaarheden. Of men nou van de coalitie of oppositie is, of men afstamt uit diverse culturen (van kleur) hij geeft op (ongekleurde) correcte wijze, ongezouten zijn mening. Ben je het niet met hem eens???? Uiteindelijk valt toch het kwartje. Het zat hem in heel goed luisteren.

Jan Ramkisoen heeft voor diverse radio omroepen programma’s gemaakt (FM radio, Mighty radio, Bondru FM) en tot heden is hij vaste deelnemer (telefonisch als wel studiogast) bij diverse omroepen van metname SALTO (Caribbean FM) publieke Omroep Amsterdam, als wel landelijk.

Jan Ramkisoen is regelmatig te horen bij Yamore-ke
Radio eigenaar Ramon Poepon: https://ramonpoepon.home.blog/ ,
maar ook bij diverse radio omroepen (Tamara, MART, Mighty, Aandeelhouderschap) van Caribbean FM: https://www.salto.nl/caribbeanfm/

Jan Ramkisoen, Nwe Kerk A’dam 2019

Jan en dochter Nina Ramkisoen hebben in de maand oktober 2019 de tentoonstelling bezocht in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
Enkele foto’s crightsJanNinaRamkisoen2019.
…..
Tentoonstelling 5 oktober 2019 t/m 2 februari 2020 | ma – zo 10.00u – 17.00u. Vanaf 5 oktober te zien in De Nieuwe Kerk: een veel omvattende tentoonstelling over Suriname. De Grote Suriname-tentoonstelling brengt het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, die samenkwamen in het land. Musea, archieven en particulieren in Suriname en Nederland werkten mee en het verhaal wordt verteld door Surinamers zelf. Een groots verhaal dat de hele cultuurgeschiedenis bestrijkt, van de oudste nederzettingen tot de onafhankelijke republiek van vandaag. lees meer overe deze tentoonstelling op de website: https://www.nieuwekerk.nl/

Jan Ramkisoen at Bondru FM met zijn studiogasten (Ben Douglas, Roy Kemradj en Henk Hendriks)
Jan Ramkisoen at Bondru FM. Zijn studiogasten Ben Douglas, Roy Kemradj, Henk Hendriks
Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam.
Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam.
Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam.
Jan Ramkisoen 2019 foto-compilatie betreft Vereniging Ons Suriname in Amsterdam.

Ingezonden door Jan Ramkisoen

Stree Shakti: Interview with Dr Sindhutai Sapkal

Stree Shakti (“Woman Power”) is a talk show on DD National, hosted by actress Shruti Ulfat. It features female guests and their stories of overcoming adversity. A celebrity joins each week’s guest towards the end of the episode. The first season of the show aired in 2014 and the second season started in 2015.
………
Dr Sindhutai Sapkal, affectionately known as the “Mother of Orphans”, is an Indian social worker and social activist known particularly for her work in raising orphaned children in India. She was conferred a Doctorate in Literature by the DY Patil Institute of Technology and Research in 2016.
…………
Met dank aan Jan Ramikisoen2019
Stree Sakti: https://www.facebook.com/ShaktiStree/
Het interview: https://www.youtube.com/watch?v=FbJ2MreHEVg
Lees meer over Dr Sindhutai Sapkal in WikiPedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Sindhutai_Sapkal

Categorieën:Uitgelicht

Getagd als: