Carla Milan

Carla Milan

Carla Milan leest veel in haar vrije tijd. Op deze page deelt zij op ons verzoek enkele titels van boeken die zij gelezen heeft. Waarvan dank door de redactie. Nieuwe titels publiceren wij ook in onze nieuwsbrief.

Inhoud

  1. Carla Milan
  2. Inhoud
    1. Becoming Hardcover, Michelle Obama
  3. Beschermjassen
    1. Uitsluitingsmechanismen
    2. Onder de Paramariboom, Johannes Fretz

Boeken zijn Online te bestellen bij diverse Boekhandels. Sommige titels zijn naast de fysieke versie, ook te verkrijgen als E-book (App van Kindle en overig).

Becoming Hardcover, Michelle Obama

In a life filled with meaning and accomplishment, Michelle Obama has emerged as one of the most iconic and compelling women of our era. As First Lady of the United States of America—the first African American to serve in that role—she helped create the most welcoming and inclusive White House in history, while also establishing herself as a powerful advocate for women and girls in the U.S. and around the world, dramatically changing the ways that families pursue healthier and more active lives, and standing with her husband as he led America through some of its most harrowing moments.

Beschermjassen

Lees hoe je Beschermjassen toepast in je werk of in je eigen familie. De Familieziel gidst je als een zelfhulpboek door de cultuur en historie van je eigen familie. Beschermjassen, transculturele hulp aan families helpt je ontdekken hoe je de ‘vreemde ander’ kunt inbedden in zijn of haar achtergrond. Beschermjassen in de praktijk laat heel precies zien hoe families en hulpverleners samen verbluffende resultaten kunnen behalen.
https://www.beschermjassen.nl/publicaties/

Uitsluitingsmechanismen

Het eeuwenlang in slavernij houden en ook op andere manieren stelselmatig uitbuiten en vernederen van tientallen miljoenen Afrikanen heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse welvaart: in het verleden, in het heden en in de toekomst. Een overheid hoort niet te discrimineren, maar de dagelijkse werkelijkheid is helaas nog steeds anders. Het onderwerp racisme en uitsluitingsmechanismen is nog nooit op zo een indringende en persoonlijke wijze beschreven. De auteur laat zien dat geen enkel land kan claimen vrij te zijn van racisme.

Onder de Paramariboom, Johannes Fretz

J.H. heeft gemengd bloed, maar vooral anderen lijken zich druk te maken over zijn afkomst. Daar komt verandering in als hij wordt uitgenodigd om op te treden in Paramaribo in het kader van de verkiezingen. Samen met zijn moeder vliegt hij naar haar geboortegrond voor een reis om nooit meer te vergeten.
Onder de paramariboom is behalve een ontwapenende en geestige roadtrip, een ontroerend verhaal over een moeder en een zoon, identiteit en hoop.


Posted

in

by

%d bloggers liken dit: