Sjane Abtotz-HellenJGill, Stop er klopt iets niet.

Nieuws ’22jrg10 mei-juni

Knipsels voor wie om redenen niet heeft kunnen lezen en/of -weten. Nieuws uit ons ondernemersnetwerk en nieuws mondiaal. Odi! Het ondernemersnetwerk Hellen Gill and Friends.

Index

Index Kimmedorp Kunsten
Samenleving Uitgelicht Sociale media

Achter- en voor de horizon

Achter de horizon in de gemeente Den Struik ligt Kimmedorp. De verhalen zijn een mixed van waargebeurd en fictie. Het leven voor – en achter de horizon. Sjane Abtotz-HellenJGill2014: Kimmedorp in beeld: https://kimmedorp.wordpress.com/

De Dorpsfractie vergadert.
De wethouder-cultuur van de gemeente Den Struik is aanwezig. Kimmedorp buigt zich over agenda punt-3: ‘Koningsdag-activiteiten’.

De coördinator ‘Brood en Spelen’ wil dat de gemeente het voetbalstadion gratis ter beschikking stelt voor de Kimmedorpers. Het publiek kan dan op een veilige afstand aan beide zijden van de Koninklijke-werpplek staan. Een bal, maar ook een ´toiletpot´ kan heel raar rollen.

Wc-potgooien is het zo ver mogelijk gooien. https://nl.wikipedia.org/wiki/Wc-potgooien

Kunsten, Media, Ondernemen

Roline Redmond

Wint Brusseprijs voor beste journalistieke boek – “De Doorsons” – Op zoek naar een Afro-Amerikaanse slavenfamilie in het Caribisch gebied. – “Ik hoop dat over dertig jaar mensen iets meer weten over de Surinaamse geschiedenis”, was haar eerste reactie toen ze als winnaar bekendgemaakt werd.
https://nos.nl/index.php/artikel/2433212-roline-redmond-wint-brusseprijs-voor-beste-journalistieke-boek

Denise Jannah 4-tet

Zaterdag 21 mei trad zij op tijdens het Piet Wezepoel Jazz Festival. https://nl-nl.facebook.com/denisejannahmusic

Algemeen. In 1996 maakt regisseur Hans Hylkema voor de NPS de 55 minuten durende documentaire Denise Jannah, New Lady In Jazz. Different Colours (1996) is Jannah’s tweede cd voor Blue Note. https://www.jazzhelden.nl/action/front/portrait;jsessionid=DCA0DCB8BACCB92821209E4610982048?biography=&name=Denise+Jannah

Autersrecht

Illustratoren hebben auteursrecht op hun tekeningen. Dit geldt (op een paar uitzonderingen na) ook als de illustraties tegen betaling en/of in opdracht van een ander zijn getekend. http://auteursrecht.nl/ik-ben-maker/Illustrator

Roy K Groenberg

Vanmiddag is bij de ambtswoning traditioneel de Keti Koti-maand van start gegaan. Na twee jaar corona was het eindelijk weer lekker druk voor het huis van burgemeester Femke Halsema.
https://youtu.be/ZEcjmc_WvK8

Stichting Eer en Herstel: https://eerenherstel.wordpress.com

Lucia S Nankoe

Het idee om deze bijzondere portretten bijeen te brengen ontstond in 2014 bij Lucia Nankoe, de initiatiefnemer van deze tentoonstelling. Samen met haar team sprak zij vele nakomelingen van bruidsparen, van wie minimaal één voorouder een Surinaamse achtergrond heeft.
https://focusmagazine.nl/2022/06/14/surinaamse-trouwportretten-in-foam/

Maatschappij, Natuur, Overheid

Hein Eersel en Jan Ramkisoen

In memorie dhr. Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel *Paramaribo, 9 juni 1922 † Paramaribo, 11 juni 2022. Wij van het Ondernemersnetwerk Hellen Gill and Friends, het team van Ramon Poepon Studio Yamore Ke FM en het team van Hannah Belliot-Aandeelhouderschap Fm, wensen de familie van dhr. Hein Eersel en zijn goede vriend dhr. Jan Ramkisoen heel veel sterkte toe. Recorded and presented by Denise Jannah 2022

Ingezonden door Jan Ramkisoen. Dhr Hein Eersel is in de maand juni 2022 is dhr Hein Eersel 100 jaar oud geworden. Hij is op 09-06-1922 geboren. Met dank aan dhr Jan Ramkisoen. Wij leggen in deze de relatie met de focus op de vrienden redactieleden van het Radioprogramma Expressief 1999/2000, (Radio Mart) Ben Douglas, Lucia Nankoe en Jan Ramkisoen. Informatie over de heer Hein Eersel.

Jan Ramkisoen vertelt.
Een tweegesprek tussen Denise Jannah en dhr Jan Ramkisoen. In dit interview vertelt hij over zijn bijzondere vriendschap met wijlen dhr. Christiaan Hendrik ‘Hein’ Eersel Paramaribo, 9 juni 1922. Hij is in Paramaribo op 11 juni 2022 overleden. https://app.springcast.fm/16117/denise-jannah-music-jan-ramkisoen-vertelt-in-memorie-hein-eersel-1922-2022

(Noot: redactie, het schrijven van dhr Hein Eersesl)
Verder wil ik niet in discussie treden over wat gewoon wetenschappelijk vaststaat. Inhoudelijk zou men wel kunnen praten over wat een taalauroriteit zou kunnen doen. Maar men moet dan wel eerst kijken naar wat die autoriteiten in de verschillende landen doen of hebben gedaan, en daarna praten over wat voor Suriname wenselijk zou kunnen zijn. Lees verder: Jan Ramkisoen:
https://gillhellenjeanette.com/2019/07/16/jan-ramkisoen/

Nanda Baldew

Geestelijke gezondheid begint een wereldwijd probleem te worden.
Uit onderzoek naar de oorzaak van psychiatrische aandoeningen blijkt dat het merendeel der gevallen het gevolg is van traumatische gebeurtenissen binnen de familie en de eigen omgeving. Lichamelijke, geestelijke en seksuele trauma’s zijn de voornaamste factoren voor het psychisch lijden, vooral als deze in de kinderjaren hebben plaatsgevonden.

Een trauma kan een posttraumatische stressstoornis, afgekort PTSS, tot gevolg hebben. Bij chronische traumatisering ontwikkelt zich een complexe PTSS. Bij beide vormen van PTSS kunnen lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan, die soms chronisch worden.4 Deze klachten hebben negatieve effecten op sociaal gebied.
Over het algemeen vinden de behandelingen plaats met medicijnen en met psychotherapie. Vaak worden alleen maar geneesmiddelen voorgeschreven. Hiermee kunnen patiënten hun problemen onderdrukken en hoeven dan geen aandacht te besteden aan de onderliggende factoren, die in het onderbewuste opgeslagen zijn.
Er wordt gesuggereerd dat veranderde bewustzijnstoestanden geschikt zijn om toegang te krijgen tot emoties die bij een normaal waakbewustzijn moeilijk te benaderen zijn, in het bijzonder waar de emotionele conflicten eerder therapieresistent bleken te zijn.
Een op lichte trance gebaseerde behandeling zou één van de meest optimale manieren zijn om toegang te krijgen tot traumatische herinneringen. Een van deze behandelvormen is de transpersoonlijke regressietherapie. Hiermee worden oorzaken gevonden in het huidige leven en verklaringen gegeven die onder andere op het gebied van invloeden van voorouders, vervloekingen, reïncarnatie, bezetenheid (vaak verbonden aan zwarte magie) liggen.
Schrijven de patiënt en/of zijn omgeving de ziekte toe aan bovennatuurlijke oorzaken, dan kunnen zij ook vóór of tegelijk met het bezoek aan een dokter hulp zoeken bij een traditionele of religieuze genezer. De patiënt noemt bij de medicus maar zelden bovennatuurlijke verklaringen voor ziekte en de aanpak daarvan door derden. Deze verzwijging kan consequenties hebben voor de medische behandeling, bijvoorbeeld wanneer de patiënt in opdracht van de traditionele genezer moet stoppen met de inname van medicijnen of als de kruiden van de traditionele genezer de werking van de medicatie negatief beïnvloeden.
Het is niet van belang of vorige levens echt bestaan hebben of dat iemand ziek kan worden door bezetenheid of door invloeden van voorouders. Wat wel erkend moet worden is dat indien er met deze verklaringen therapeutisch gewerkt wordt, deze factoren een duidelijke potentie hebben tot transformatie van innerlijke processen. Hierdoor kunnen geblokkeerde emoties vrijgemaakt worden en kunnen vervreemde of verloren aspecten van de psyche hersteld en teruggehaald worden.
Door deze verhalen te analyseren en te herkaderen kan de patiënt daardoor in het hier en nu een andere levenswijze kiezen en meer controle over zijn leven krijgen.
Tijdens de behandeling is het van belang om de patiënt te laten beseffen dat ongeacht de ervaringen op psychosociaal en/of transpersoonlijk of bovennatuurlijk gebied, de huidige persoonlijkheid degene is die in het leven staat. Door in het hier en nu te blijven en te zorgen dat het verleden – hoe diep dat ook ligt – een plek krijgt in dit leven, opent zich de weg naar een betere toekomst.

Marjorie Esajas

Marjorie Esayas. Printcopy by HellenJGill2022

FYJAS is een initiatief van Marjorie Esajas, die zich al ruim 25 jaar bezighoudt met de sociaal emotionele begeleiding van jonge sporters. Ook heeft zij de scriptie ’De droom die voetbal heet’ geschreven. Marjorie komt uit een echte voetbalfamilie en heeft de topsport via haar zoon van zeer nabij mee mogen maken.

Marjorie Esajas, oprichter van het keurmerk: “Mensen moeten er blindelings op kunnen vertrouwen dat hun school, werk en sport een veilige omgeving is waarbij discriminatie actief wordt aangepakt. https://www.fyjas.nl/

WRC-Suriname

Thanks to WRC-Suriname.
Belaging is een woord dat binnen de Surinaamse samenleving een bepaalde mate van onbekendheid heeft. Niet in alle lagen van de bevolking weet men wat dit begrip inhoudt, maar stalking blijken meer mensen te kennen. Wat houdt belaging of stalking nu eigenlijk in? In het Wetboek van Strafrecht en daarna in 2012 de Wet Strafbaarstelling Belaging wordt de handeling “stalken” met het begrip belaging aangeduid. Stalken is kort gezegd bewust meerdere malen ofwel stelselmatig intens inbreuk maken op iemand anders zijn/haar privé zonder dat de ander dit wenst en waardoor die zich niet meer veilig voelt. https://wrcsuriname.org/2022/06/16/de-wet-strafbaarstelling-belaging-de-loep/

Het Bureau slachtofferzorg van het Ministerie van Justitie en politie is bezig met een extern onderzoek om de dienstverlening naar de gemeenschap toe te verbeteren. Dit doen wij middels een vragenlijst die anoniem is en vooral heel snel is ingevuld. Door deze vragenlijst in te vullen levert u een enorme bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van ons dienstverlening. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGid3BFKSlOYACo6exa34QC667vfmAyeJCk7-3EDZzhBuaYA/viewform?usp=sf_link

Myra Winter

Luku/Omzien – hoe Suriname inspireert en verbindt
Tentoonstelling in de Amstelkerk: Luku/Omzien naar… Hoe Suriname inspireert en verbindt – is een groepstentoonstelling van in Nederland woonachtige kunstenaars in wier werk de band met Suriname reflecteert.

Organisatie: Stichting pareltjes in de stad; Anja Swart en Myra Winter i.s.m. Stadsherstel Amsterdam.
https://werkgroepcaraibischeletteren.nl/luku-omzien-hoe-suriname-inspireert-en-verbindt/

Barryl Biekman

Barry Biekman. Printcopy by HellenJGill2022

CEOAfrica: Global Pan African Roots-Synergy Organises Roundtable Summit to Celebrate 10-Year AU-ADS Declaration: Africa Online News Portal. With thanks to Barryl Biekman. https://ceoafrica.com/index.php

CEOAFRICA Community is a platform for Presidents and Prime Ministers of African Countries, Legislative and Judiciary arms of Government of African Countries, other Top Government Functionaries, Captains of industries, Chief Executive Officers of Corporate organizations, Executive Directors, Chairmen of conglomerates and Managing Directors, to form a common business frontier for the development of African economy.

Klimaat-Das Erste. Printkopy by HellenJGill2022
Klimaat-Das Erste. Printkopy by HellenJGill2022 Overheid

Das Erste

Dokumentarfilm im Ersten: Die Recyclinglüge | Video verfügbar bis 20.06.2023 | Bild: WDR/Yetha/a&o buero.
In den letzten Jahren hat sich die Plastikkrise verschärft. Bilder von verendeten Tieren und verschmutzten Ozeanen gehen um die Welt. Die Verpackungsindustrie meint, eine Lösung für das Problem zu haben: Recycling. Auf immer mehr Flaschen, Schachteln und Tüten findet sich der Aufdruck “100 % recycelbar”. Aber wenn Recycling wirklich die Lösung ist, warum wird dann heute mehr Neuplastik produziert als je zuvor? Könnte Recycling in Wahrheit nichts weiter als “Greenwashing” sein? https://www.daserste.de/information/reportage-dokumentation/dokus/sendung/die-recyclingluege-100.html

Keti Koti, Kwaku Summer festival

De roep om 1 juli uit te roepen tot een nationale dag wordt ieder jaar luider. Op 24 juni 2021 werd de petitie ‘1 juli moet een nationale feest- en herdenkingsdag worden’ gelanceerd door stichting Nederland Wordt Beter, FunX en The Black Archives. Meer dan 60.000 mensen ondertekenden de petitie.
https://dezwijger.nl/programma/erken-1-juli-als-nationale-dag

Kwaku Summer Festival, 16 Juli t/m 7 Augustus 2022
John Williams’ RnB-oldskool hits part 3
John Williams presenteert een onvergetelijke liveshow met de meest iconische RNB hits en artiesten uit de roemruchte discojaren ’80. ’90 en ’00, maar óók van nu! Voor deze ode aan dé RBN-iconen van onze tijd wordt John Williams bijgestaan door een geweldige liveband en de beste vocalisten van ons land. Bereid je voor op een onvergetelijke soulvolle en funky dansavond! Dus hier moet je zeker bij zijn als je een liefhebber bent! https://kwakufestival.nl/

Uitgelicht, JuneTeenth

Emancipation of enslaved – Bill Porter, Beyonce, President Biden, and so on

A Global Celebration for Freedom,” taking place at the Hollywood Bowl, will air on CNN.

Juneteenth (short for “June Nineteenth”) marks the day when federal troops arrived in Galveston, Texas in 1865 to take control of the state and ensure that all enslaved people be freed.
https://www.history.com/news/what-is-juneteenth

On Sunday, the first-ever “Juneteenth: A Global Celebration for Freedom,” taking place at the Hollywood Bowl, will air on CNN. The event commemorates the emancipation of enslaved people in the United States and aims to inform viewers about the federal holiday signed into law by President Biden last year.
https://edition.cnn.com/2022/06/19/entertainment/juneteenth-a-global-celebration-for-freedom-how-to-watch/index.html

Beyoncé Giselle Knowles-Carter (Houston (Texas), 4 september 1981)
Billy Porter (born September 21, 1969) is an American actor, singer, and author

Wereldnieuws

Suriname, Ukraine, Columbia

Suriname. Printcopy by HellenJGill2022
Suriname. Printcopy by HellenJGill2022

Ukraine

  • Juneteenth (short for “June Nineteenth”) marks the day when federal troops arrived in Galveston, Texas in 1865 to take control of the state and ensure that all enslaved people be freed. https://www.history.com/news/what-is-juneteenth

Podcast – Twitter – Facebook

Perspectief. By HellenJGill2008-3
Perspectief. By HellenJGill2008-3

https://www.facebook.com/GillHellenJeanette/

RSS-Feed, Around de world

AlJazeera RSS-Feed

Nu.Nl RSS-Feed

France24 RSS-Feed

CNN RSS-Feed

Computerworld


Posted

in

by

%d bloggers liken dit: