Amsterdamby HellenJGill

ICT updates


Amsterdam
foto by HellenJGill

Bondru FM Omroep-Hellen Gill and Friends-HellenJGill Productions.
Bondru FM Online info by HellenJGill

ICT Hobby – Beroep en nu weer Hobby.

ICT- updates

Vroeger

ICT Bouw, -Proces, -Beheer

Internet deed haar intrede in 1995 bij wie daar interesse in had.

Daar voor maakten Defensie, universiteiten, speciale eenheden gebruik van ICT. Na 1995 maakte men gebruikersvriendelijkere software. Wij werkten toen dagen lang samen om een web ontwerp te bouwen. Het onderhoud was in handen van Beheerders. Vroeger was ik beroepsmatig actief met ICT. Hobby werd Beroep en nu na mijn pensioen weer Hobby.

SjaneAbtotz-HellenJGill hellenjgill2016-4meiherdenkingnwekerkdam-17-101

Je duizelde van programmeer- en bron codes 0101 0101, enz…. <head></head> <style></style> <script type=”tekst/javascript”> </script> Ctrl+PBestand openen. Ctrl+Shift+FZoeken in bestanden.


Wij bouwden alles toen zelf (websites, systemen, getallenreeks (Booleaanse methode)-tags-codes-extensies -enzovoort).
Tegenwoordig is een website in een mum van tijd technisch functioneel. Een simpele upload en download van uw gegevens op een voor geprogrammeerde templet (model / format) maakt de vormgeving compleet op uw site. De inhoud is gerelateerd aan de opdrachtgever.

Bouw-Beheer-Registreer-Zoekmachine

Opdracht-Hosting-Uitvoer-Beheer. Inrichten is zo gebeurd. Beheren is dagelijks werk afhankelijk van de wensen en doelstelling van de opdrachtgever. Welke keuze maakt men? (Kosten-baten, plug inn, apps, tools, overig).

Belangrijk voor ondernemers is uw website aan te melden naast het promoten via social media, bij diverse Zoekmachines, maar bovenal Vinden.nl, Google.com, Overige. Ik ben een Vinden.nl gebruiker.
De meest gebruikte meta-zoekmachine van Nederland:
https://vinden.nl Zoek voorts in de beste zoekmachines: Yahoo, Bing, Gigablast, Entireweb, Ask.com etc.

AANMELDEN VIA DEZE LINK: https://www.vinden.nl/info/power_of
Zie rechterkolom: WEBMASTERS, ADVERTEREN en SITES toevoegen.
De kracht van Vinden.nl De beste resultaten van het hele internet In de meeste zoekmachines kunt u maar naar één soort informatie tegelijk zoeken. Lees meer op die website. Odi! HellenJGill

Na de ICT opleiding (Systeem-Webmaster) heb ik jaarlijks beurzen (ICT) gevolgd. Beroemd waren de HCC dagen in Utrecht. Jaarlijks konden wij kennis werven tijdens congressen van de PvdA (Partij van de Arbeid). Er werden diverse workshops waaronder Media-Internet-Web beheer. Het was interessant om diverse computer afdelingen van bedrijven te bezoeken. Rooms waar Servers als hart van Netwerken (bedrijven, ministeries, organisaties werden gestationeerd en data werd opgeslagen.

Ik was ook lid van HCC en ontwikkelde mij via computer hobby clubs. Je kwam in het weekend naar de club (meer jongens dan meisjes), waar wij onder leiding van elkaar sleutelden aan diverse computers (windows 3.0, 3.11, Atari, later Windows 95, 98, 98s enz Millenium, Pentium enz.
Het voelde als een Bugati of MG BGT (sportscar) onder stoffige dekens in de garage. Het leek wel een garage, waar wij bijeenkwamen om niet aan auto’s maar aan de computer te sleutelen.

Website inrichten

WordPress wordt het meest gebruikt. Free, Premium, Pro. Hosts doen met dit model aan reselling om zo te kunnen verdienen.
…….
Als ZZP-er kun je veel zelf.
Ga er enkele maanden goed voor zitten en je bespaart heel veel geld dat u anders moet uitgeven aan resellers pakketten, tenzij u de ICT ondernemer in deze wilt ondersteunen met diens bedrijf.
…….
U kunt veel met (Pro-Premium) apps (plug-ins) oplossen om interactie-audio-beeld vorm te geven.
Uw Portal (website) is sneller updated met deze apps en zijn onderdelen makkelijker te archiveren of te (de) activeren. Uw Portal is als staan voor een huis. De voorgevel (what you see is what you get,) spreekt boekdelen. De Apps (social media) zijn er voor de info en updates.

Webcrawlers

Iedereen die zijn site voor de eeuwigheid wil bewaren, kan zijn URL uploaden op de website Archive.org/web. De enige voorwaarde is dat de site toegankelijk is voor webcrawlers, oftewel spiders.
…… (noot redactie: lees ook WordPress, http://www.naaammmmm.wordpress.com vervalt ook nooit en blijft gratis. Let wel de root, niet de domeinnaam) …. Sites worden opgeslagen in het Internet Archive.

PORTAL (Home page)
“What you see is what you get”
Search: Booleaanse methode (vergelijkend)
Het is handig om een portal in te richten. Een soort plein vol informatie.
Op onze site vindt u tijdens het surfen info en linken naar websites derden.
ICT updates leest u ook in onze nieuwsbrief.
Met groeten, Hellen Jeanette Gill

Internet algemeen

E-mail is de naam van digitaal, elektronisch postverkeer: https://www.computeridee.nl/

Customer Relationship Management
Microsoft: https://www.microsoft.com/
Google: https://www.google.com/business/

Website archive+root for live: https://archive.org/web.

Beroemd waren de HCC dagen in Utrecht: https://www.hcc.nl/kennis/vraag-van-de-week/3959-wat-is-de-wayback-machine-en-wat-kun-je-ermee